robot main2

Η Ρομποτική και τα συστήματα αυτοματισμών είναι μια κατεύθυνση της πληροφορικής που βρίσκει μεγάλη εφαρμογή και χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Από το αυτόματο κλείσιμο μιας πόρτας κι από ένα πλυντήριο μέσα στο σπίτι μας μέχρι τις εξελιγμένες λειτουργίες προειδοποίησης που διαθέτουν τα καινούρια αυτοκίνητα, τα ρομπότ και οι αυτοματισμοί είναι για τα καλά πλέον μέσα στη ζωή μας.

Read more: robot_main

Από τι αποτελείται ένα Ρομπότ;

Το Ρομπότ είναι ένα υπολογιστικό σύστημα και όπως κάθε υπολογιστής αποτελείται από τρία βασικά πράγματα ή αλλιώς τρεις βασικές Μονάδες, όπως λέμε στην πληροφορική:

Read more: Τι είναι το Ρομπότ;

Κεντρική Μονάδα

lego spike
Η Κεντρική Μονάδα είναι το πιο σημαντικό μέρος του Robot. Σε αυτήν βρίσκεται η μνήμη στην οποία φορτώνεται το πρόγραμμα που καθορίζει την συμπεριφορά του και ο επεξεργαστής που το εκτελεί.

Read more: Κεντρική Μονάδα

Βασικές κινήσεις.

Μέρος Α: Κατασκευή του Robot.

Οι οδηγίες για την κατασκευή του Robot είναι εδώ.

move1

Μέρος Β: Αρχικές ρυθμίσεις.

Για να κάνουμε ένα Ρομπότ τύπου rover να κάνει βασικές κινήσεις δηλαδή, να προχωρά εμπρός, πίσω και να στρίβει όπως θέλουμε εμείς, πρέπει πρώτα να καθορίσουμε κάποια πράγματα

Read more: Βασικές κινήσεις

Βασικές κινήσεις & στροφές.

move1
Οι οδηγίες για την κατασκευή του Robot είναι εδώ.
 

Στο προηγούμενο μάθημα(Βασικές Κινήσεις) είδαμε ότι για να κάνουμε ένα Robot τύπου rover να κάνει βασικές κινήσεις δηλαδή, να προχωρά εμπρός, πίσω και να στρίβει, πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τις παρακάτω εντολές ώστε να γνωρίζει το Robot τι υπολογισμούς πρέπει να κάνει.

Read more: Βασικές κινήσεις - Στροφές